середа, 24 жовтня 2012 р.

Портфоліо

ПОРТФОЛІО ПРОЕКТУ

Назва проекту: "Безробіття як соціально – економічна проблема на ринку праці молоді»

Назва навчальної теми:

"Економічні коливання, безробіття та інфляція"


Основний та другорядні навчальні предмети:

Економіка, інформатика, правознавство

Вік учнів, клас : 16-17 років, 11 клас

Стислий опис проекту:

Проект для учнів 11 класу. Проект передбачає дослідження ринку праці України, визначення основних проблем молоді, молодіжного безробіття, позначити шляхи вирішення проблем. 
 
План

План навчального проекту

План впровадження проекту

Навчальні цілі:

Під час виконання дослідницької роботи учні зрозуміють, що економічні коливання, безробіття та інфляція характеризують стан економіки як цілого, навчаться розрізняти різні цикли, види безробіття та інфляції, зможе охарактеризувати причини виникнення різних видів безробіття та інфляції. Учні навчаться пояснювати наслідки безробіття для економіки, визначати рівні безробіття та презентувати продукт своєї діяльності

Опис оцінювання: 

1. На початку: вчитель визначає рівень знань за допомогою анкетування, «З-Х-Д», бесіди, перегляду презентацій учнів та їх обговорення.

2.Впродовж роботи над проектом: вчитель використовує он-лайн опитування, само – та –взаємоопитування, розвязування задач, консультації.
 3.Наприкінці роботи над проектом: вчитель оцінює роботу в группах, використовує «З-Х-Д», групи оцінюють один одного за допомогою контрольних списків.

Діяльність учнів:

Перед початком роботи над проектом вчитель висвітлює інформацію про навчальний проект в шкільній газеті, в публікації, презентації, повідомляє про проект батьків, організовує у проекті роботу консультантів, відвідує Біржу праці. Учні обєднуються в групи: Дослідники», «Соціологи», «Правознавці». Вони відвідують шкільну і міську бібліотеки, запропоновані сайти в Інтернеті.
Перша група «Дослідники» виконують пошук та обробку інформації про види та наслідки безробіття в Україні, пропонують шляхи вирішення проблеми молодіжного безробіття. За своїми дослідженнями створюють презентацію.
Друга група «Соціологи» створюють анкету для опитування молоді, обробляють її, будують діаграми.
Третя група «Правознавці» знаходять Закони України стосовно безробіття та працевлаштування і створюють свою частину презентації.
Впродовж роботи над проектом вчитель проводить анкетування, обговорення основних питань, надає консультації, складає практичні завдання, проводить он-лайн оцінювання,
З-Х-Д, учні оцінюють один одного за допомогою контрольних списків, виконують само оцінювання. Кожна група презентує продукт свого дослідження у вигляді презентації, публікації.
Після завершення роботи над проектом учні отримують нагороди та сертифікати.


Відомості про автора:

Ім'я, прізвище : Павлюченко Галина Євгеніївна

Фах, навчальний предмет : учитель економіки.

Навчальний заклад: загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1 ім. О.А.Тризни.

Місто\село, район, область: М.Балаклія, Харківської області

Контактні дані:

Відомості про тренінг:

Дати проведення тренінгу: 03.10 — 25.10.12

Місце проведення тренінгу: Балаклійська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1 ім. О.А.Тризни

Тренери: Овсієнко Надія Володимирівна



Немає коментарів:

Дописати коментар